tisdag 4 april 2017

Indiska köttbullar


Ett recept från Touch of taste. Vi hade ingen kalvfond hemma för tillfället - använde grönsaksfond i stället. Man tager vad man haver... :) Lyxigt god vardagsmat tyckte jag det här var. Vi serverade med ris och nybakat berberibröd. Mumsfilibabba!

600 g blandfärs
1 gul lök
1 msk grönsaksfond
1 tsk malen kardemumma
1 msk malen spiskummin
1 tsk chilipulver
1 msk malen koriander
1 ägg
1 dl ströbröd
1 dl grädde

Sås
1 gul lök, finhackad
1 msk tomatpuré
3 vitlöksklyftor, rivna
1 msk riven ingefära
1 kanelstång
1 msk malen spiskummin
1 msk malen koriander
2 msk grönsaksfond
2 tomater, finhackade
2 grön färsk chili, finhackad
2 dl vatten
3 dl kokosmjöl
1 dl grädde
1 kruka färsk koriander

Ris till servering

Köttbullar
  1. Hacka löken fint och stek den mjuk utan att den får färg.
  2. Blanda stekt lök, kryddor, grönsaksfond, ägg, ströbröd och grädde i en stor bunke. Tillsätt färsen.
  3. Smaka av färsen med salt och peppra.
  4. Rulla sedan stora köttbullar och bryn dem i en stekpanna så att dom får fin färg. Ställ åt sidan.
Sås
  1. Bryn löken ca 5 minuter. Lägg i vitlök, ingefära chili och kanelstång och fortsätt fräsa i ca 1 min. Lägg i köttbullarna, spiskummin, koriander, tomatpuré och tomaterna.
  2. Slå på vatten och resterande mängd grönsaksfond. Låt koka upp och sänk värmen. Låt allt sjuda ca 15 minuter.
  3. Häll i kokosmjölken och grädden, låt det puttra ytterligare 10 minuter innan servering.
  4. Hackar färsk koriander och strö över rätten.
  5. Ris eller couscous passar utmärkt till denna rätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar