Det här serverade jag med råstekt potatis som jag duttade lite grädde i, och kryddade med salt, peppar och massor av finhackad färsk persilja. Riktigt gott blev det!
500 g vit fiskfilé
75 g smör
1 vitlöksklyfta
3-4 msk finhackad persilja
1 dl ströbröd
Salt & peppar
2-3 msk citronsaft
1 fiskbuljong
Ca 2 dl vatten
2-3 tomater
Värm ugnen till 200°. Lägg fisken i en ugnsform. Blanda smör, persilja, pressad vitlök, ströbröd, citronsaft salt och peppar till en smulig massa. Strö det på fisken. Dela tomat i mitten, lägg på plåten och krydda med örtsalt eller salt. Blanda buljongtärning eller salt med lite vätska och lägg det försiktigt i plåten runt om fisken. Tillaga mitt i ugnen i ca 15 min, tills fisken är klar.
Så här såg det hela ut innan jag satt det i ugnen. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar