Ett recept från ica.se.
Pasta av valfri sort
500 g kycklinglårfilé
olivolja till stekning
salt och svartpeppar
Citron- och basilikasås:
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 dl vitt vin
3 dl kycklingbuljong
2 dl crème fraiche
Skalet från 1 citron
1 kruka basilika
Tillaga pastan enligt anvisning på paketet
Skär kycklingfiléerna i grova bitar. Bryn dem i lite olja. Salta och peppra och ställ åt sidan.
Sås:
Skala och hacka vitlök och gul lök. Fräs i olja i en kastrull utan att det tar färg. Häll i vin och buljong. Låt sjuda tills hälften återstår.
Rör i crème fraiche, rivet citronskal och bladen från basilikan. Mixa slätt med en stavmixer.
Låt kycklingen sjuda 3-4 minuter i såsen. Smaka av med salt och peppar. Servera med pasta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar