måndag 17 april 2017

Pasta med kyckling & citron- och basilikasås

Ett recept från ica.se.


Pasta av valfri sort
500 g kycklinglårfilé
olivolja till stekning
salt och svartpeppar

Citron- och basilikasås:
2 vitlöksklyftor 
1 gul lök
1 dl vitt vin
3 dl kycklingbuljong
2 dl crème fraiche 
Skalet från 1 citron
1 kruka basilika

Tillaga pastan enligt anvisning på paketet

Skär kycklingfiléerna i grova bitar. Bryn dem i lite olja. Salta och peppra och ställ åt sidan.


Sås:
Skala och hacka vitlök och gul lök. Fräs i olja i en kastrull utan att det tar färg. Häll i vin och buljong. Låt sjuda tills hälften återstår.



Rör i crème fraiche, rivet citronskal och bladen från basilikan. Mixa slätt med en stavmixer.


Låt kycklingen sjuda 3-4 minuter i såsen. Smaka av med salt och peppar. Servera med pasta. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar