söndag 23 januari 2022

Fruktsoppa med torkad frukt och russin

Det här är ett recept av min mamma. Här går vi mera på känsel så inga exakta mått. Man kan göra soppan utan russin också men för mig är russin i soppan ett måste. Soppan skall serveras så kall som möjligt så perfekt att göra dagen innan. Vi brukar göra den här till jul och servera till varm risgrynsgröt. Supergott. Tack mamma för att jag hade möjligheten att denna jul få koka soppan tillsammans med dej.


2 påsar torkad blandfrukt
Russin i önskad mängd
socker
vatten
potatismjöl

Lägg blandfrukten i en stor kastrull, täck med vatten. Tillsätt russin. Koka upp och låt småkoka tills frukterna är mjuka, ca 1 timme. Tillsätt socker i önskad mängd. Rör ut potatismjöl i vatten och rör ner i en strålen i soppan. Upp till var och en hur mycket potatismjöl man sätter i soppan. Själv vill jag ha den så där "lagom" tjock. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar