lördag 22 januari 2022

Litauisk kall rödbetssoppa

 


2 medelstora kokta och kalla rödbetor
2 stora saltgurkor
4 vårlökare
2 hårdkokta ägg
1.5 liter naturell Kefir
en bunt färsk dill
ev. saft från en halv citron
salt efter behag

Rödbetor och saltgurka strimlas, typ "julienne". Finhacka äggen samt vårlöken och dillen. 

Häll upp kefiren i en rymlig kastrull. Tillsätt därefter strimlade rödbetor samt saltgurka. Tillsätt även de finhackade äggen, vårlöken samt dillen. Spara lite dill eventuellt till garnering. Smaka av med salt och ev. citronsaft. 

Klart att serveras.

När jag besökte Vilnius och fick av den här soppan på en restaurang så serverades den med friterade potatisklyftor. Själv tycker jag att soppan är god även utan potatisen på sidan om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar