lördag 22 januari 2022

Kantarellsoppa


2 msk olja
1/2 purjolök
1 palsternacka
2 morötter
1 l kantareller
1 l grönsaksbuljong
200 g smältost
1/4 tsk vitpeppar
1/2 tsk körvel
1/2 tsk timjan
örtsalt
ev. gräslök till garnering

Hacka purjolöken. Skala palsternacka och morötter och skär i fina strimlor. 

Hetta upp olja i en kastrull. Vänd runt purjolöken och de finstrimlade grönsakerna. Tillsätt kantareller och vänd runt en stund. Häll över grönsaksbuljongen. Låt småkoka ca 15 minuter.

Tillsätt smältosten samt kryddorna. Låt puttra tills smältosten smält. Smaka av och tillsätt vid behov mera salt eller andra kryddor. Garnera eventuellt med lite gräslök om så önskas. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar