Denna ostkaka gjorde också flickorna. Den har också en fräsch smak av citron och inte alls så söt i smaken. Dekorerad med apelsin och mandarin skuret i små bitar.
75 g smör
10 st Bastogne-kex
1 krm kanel
200 g Philadelphiaost
2 st gelatinblad
1 citron, rivet skal och saft
1 1/2 dl florsocker
250 g turkisk yoghurt
Smält smöret i en kastrull. Stöt kexen fint och blanda med smöret och kanelen.
Tryck ut degen i en form med löstagbar kant.
Lägg gelantinbladen i kallt vatten.
Riv citronskal och pressa ur saften.
Blanda ost, yoghurt, socker, citronskal och citronsaften. Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull med ett par matskedar vatten. Tillsätt gelatinet i en tunn stråle under omrörning i yoghurt-smeten.
Häll smeten i formen och ställ i kylen minst en timme. Garnera om så önskas.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar