Köttfärs stod på menyn en dag. För att "festa" till den liten så blev det en fylld version. Enkel att göra och god i smaken. Till detta serverade vi potatismos. :)
600 g nötfärs
1 gul lök
1-2 ägg
skorpmjöl
vatten
salt, peppar
Fyllning:
Rökt skinka
Riven Emmenthal-ost
Persilja
Blanda skorpmjöl med vatten (har tyvärr inga exakta mått här...). Låt svälla medan du hackar och bryner löken. Blanda löken med skorpmjölet. Tillsätt nötfärsen och ett ägg. Känns blandningen "hård" och svårarbetad så knäck i ett ägg till. Krydda med salt och peppar.
Ta en bit bakplåtspapper som du fuktar med lite vatten, platta ut färsen liten lätt med handen. Ta ett bakplåtspapper till (också detta fuktat med lite vatten). Sätt det ovanpå färsen. Kavla ut färsen till ca 1,5-2 cm tjock. Ta bort det översta bakplåtspappret... Strö över riven ost och sätt på skinkskivorna och hackad färsk persilja. Rulla ihop och flytta över till en ugnsform. Grädda i 200 grader ca 50-60 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar