torsdag 10 maj 2012

Rabarberpaj

Vårens första rabarber!!! Det är någonting extra med rabarber - man blir bara så glad av att se dom sticka upp ur jorden. Den här pajen bakade jag efter ett recept jag fått av en kollega för många många år sedan. En klar favorit. Superenkel att göra och ack så god att äta - i synnerhet med en klick vaniljsås till. Mmmmm - säger jag bara. :))

150 g smält smör
1 dl socker
1 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Rabarber

Hacka rabarbern och strö på lite socker.

Smält smöret, tillsätt socker och havregryn. Blanda vetemjöl och bakpulver och tillsätt även det i smeten. Bred ut i en rund pajform och strö över rabarbern.

Grädda i 200 grader tills den fått fin färg.

Dubbel sats av denna deg ger en hel plåt god rabarberpaj. :))

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar