måndag 4 september 2017

Havrebröd

Hittade ett recept på bröd där brödet skulle sättas in i kall ugn efter första jäsningen. Å vad passar bättre än att baka bröd när man har ledig förmiddag.


7 dl vatten
50 g färsk jäst
2 tsk salt
1 msk sirap
3 dl havregryn
4 dl Emmer-mjöl
vetemjöl

Värm vattnet till 37C, lös upp jästen i vattnet. Tillsätt salt, sirap, havregryn och Emmer-mjöl. Knåda in vetemjöl tills du får en fast och fin deg som släpper kanterna på bunken. Låt jäsa i ca 30 minuter.

På med duschmössan på skålen och skålen in i mikron så jäser degen fint. :)

Dela degen i två delar. Baka ut två runda bröd och lägg dem på en plåt. Nagga med en gaffel. Ställ plåten in i ugnen och genast därefter vrider du på ugnen till 225C. Grädda ca 40 minuter eller tills bröden har fin färg och är genomgräddade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar