På Mårtenssons kök -bloggen hittade jag det här receptet. Jag serverade soppan med en klick grynost. Gott!
2 burkar kikärtor, ca 400 g/burk
1 rödlök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 tsk malen gurkmeja
1 tsk malen kardemumma
2 tsk malen spiskummin
3 tsk mild paprikapulver
5 dl grönsaksbuljong (vill du ha en tunnare soppa så ta i mer vatten)
2 dl grädde
salt o peppar
Skölj kikärtorna och låt dom rinna av. Fräs lök, vitlök och kryddor i olja några minuter. Tillsätt kikärtorna rör om och låt fräsa någon minut. Häll i buljong, koka upp och låt det småputtra ca 10 minuter.
Mixa soppan så slät du vill ha den, antingen i mixer eller med mixerstav.
Tillsätt grädden, koka upp och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar