200 g bulgur
1 gul lök
lite olja att steka i
1 - 2 vitlöksklyftor
2 dl grädde
1 ägg
50 g fetaost
salt och svartpeppar
Börja med att koka de oskalade rödbetorna tills det är mjuka. Detta kan man göra redan föregående kväll. Spara spadet.
Koka bulgur enligt receptet på förpackningen. Skala löken och finhacka den, bryn den gyllene i en stekpanna. Skala rödbetorna och riv dem grovt. Blanda bulgur med de rivna rödbetorna. Smula ner fetaosten, pressa ner vitlöken. Blanda även i övriga ingredienser. Salta efter eget behag.
Grädda i 180C ugn minst 45 minuter, tills ytan får en fin färg.
Om man vill kan man stänga av ugnen efter 45 minuter, lägga folie på gratängen och låta den stå kvar i eftervärmen. Och om man vill kan man servera den med en klick crémé fraiche. Det saknades dock i vårt kylskåp denna dag så vi åt den bara så här. Supergott! Nästa gång jag gör stekt fisk serverar jag denna gratäng till. :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar