Inspirerad av programmet "Finlands bästa bageri" bakade jag Bailey's cupcakes. Receptet hittade jag på bloggen Linneas skafferi - en fin blogg med många fina bilder och inspirerande recept. Lite små ändringar fick jag dock göra, ersatte t.ex. creme fraichen med gräddfil. 16 st härliga cupcakes blev det av det här receptet. Receptet var mycket enkelt att baka, vilket ju är en klar fördel. Smaken av Baileys var på inget sätt dominerande, rätt svag egentligen men bra så. Me like!
3 1/2 dl vetemjöl
3 dl strösocker
2 1/2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 dl kakao
2 ägg
1 1/2 dl hett vatten
1/2 dl starkt kaffe
1 1/2 dl gräddfil
1/2 dl Bailey´s
Blanda alla torra ingredienser i en skål, rör om med en ballongvisp så alla klumpar försvinner. Gör en grop i mitten och tillsätt ägg, vatten, kaffe, creme fraiche och Bailey´s. Vispa på låg hastighet tills allt är väl blandat. Vispa sedan i ytterligare 3 minuter tills du fått en blank och smidig smet.
Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem till 3/4 med smet. Grädda i 180 grader i 18-20 minuter. Pensla de varma muffinsarna med Bailey´s. Låt svalna helt.
Bailey´s frosting:
200 g mjukt smör
3-4 dl florsocker
3 msk Bailey´s
Vispa smöret tills det är jämnt och riktigt mjukt, tillsätt florsockret lite i taget. Ha sist i likören och blanda väl.
Spritsa frostingen på dina cupcakes och dekorera med strössel.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar