söndag 1 mars 2015

Potatis-fisk-gratäng

Den här maträtten kom också till då vi körde "projekt städa frysen".


1 bit laxfilé
ca 500 g djupfryst potatis-lök-blandning
Färskost med smak av gräslök
Dill
Kapris
salt och peppar
2 1/2 dl grädde

Smörja en ugnsform och häll i hälften av potatis-lök-blandningen.

Tag skinnet av laxfilén och skär eventuellt i mindre bitar om så önskas. Vi körde hela fisken på potatis-lök-blandningen. Salta och peppra fisken. Bred över färskosten. Strö på dill och finhackad kapris. Till sist breder du över den andra hälften av potatis-lök-blandningen. Häll grädden över hela härligheten och grädda i 200C ugn tills rätten har fått fin färg. Såg inte exakt på klockan men tror vi hade vår ca 40 min i ugnen.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar