Här följer då receptet på delade ugnspotatisar vi hade tillsammans med ugnskycklingen. Egentligen så skulle de garneras med en smältost med smak av skinka men hittade ingen sådan i affären så vi tog Koskenlaskija med smak av ren. Passade utmärkt till kycklingen. :)
6 stora ugnspotatisar, t.ex. Rosamunda
Utanpå:
1/2 tsk salt
1/4 tsk krossad svartpeppar
50 g smör
2 klyftor vitlök, finhackad
Garnerning
Koskenlaskija-ost med smak av ren
Tvätta potatisen noga. Dela dem på längden och ställ dem på en ugnsplåt. Strö över salt och peppar. Pressa vitlöksklyftorna och blanda i smöret och lägg en klick på varje potatishalva. Grädda potatisen i 200C ca 50-60 minuter eller tills de är nästan mjuka. Skiva över Koskenlaskija-osten och fortsätt grädda i ca 15 minuter. Servera t.ex. till ugnskycklingen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar