Projekt "städa skåp" fortsätter. Nu var det dags att tömma ett par mjölpåsar som det inte fanns så där jättemycket mjöl i. :) Nattjäst såklart - det blir ju sååå gott!!!
3 dl kall mjölk
15 g färsk jäst
1 tsk salt
1 msk sirap
2 msk olja
1/2 dl solrosfrön
2 1/2 dl semlemjöl
1 1/2 dl vetekross
2 1/2 - 3 dl havre-semlemjöl
Lös upp jästen i kall mjöl, tillsätt salt och sirap och rör om. Rör i mjölsorterna - man tager vad man haver -principen! Till sist rör du ner olja och solrosfröna.
Det finns väl lite delade åsikter om man behöver knåda en deg som man nattjäser. Hos oss så brukar vi inte knåda och det brukar bli riktigt bra ändå. Andra igen, vill absolut knåda även det nattjästa brödet så det är väl lite upp till var och en vad man känner för.
Hur som helst - täck degbunken med plastfolie och låt stå i kylskåpet över natten.
På morgonen bakar du ut dina bröd. Lägger dom i kall ugn och ugnen på 200C. Grädda tills bröden har fått en fin färg, ungefär 15-25 minuter. Njut av ditt nybakade frukostbröd! Och ha en trevlig dag!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar