söndag 14 maj 2017

Kyckling med orientaliska smaker

Kyckling... man kan nog aldrig tröttna på att fixa middag med kyckling. Variationsmöjligheterna är oändliga... här en version med lite orientaliska smaker. Vi serverade detta med klyftpotatis.

3 stora kycklinglår

Marinaden:
2 rödlök, skivade i ringar
3 vitlöksklyftor, skalade och krossade
0,5 dl olivolja
0,5 dl citronsaft från färsk citron
1 tsk kanel
1 tsk paprikapulver
1 msk sumak
1 tsk sju kryddor
1 msk grillkrydda
1 hönsbuljongtärning utspädd med 1,5 dl vatten
Salt & peppar

Garnering:
1 citron, skivad i ringar
3 msk zaatar

Dela varje kycklinglår i 2 delar. Blanda alla ingredienser till marinaden. Lägg i dubbla påsar eller i en bunke, täck väl och ställ i kylen över natten.


Lägg kycklingen i en ugnsform tillsammans med all marinad, strö på zaatar, garnera med citronskivor, ringla över olivolja och låt stå i rumstemperatur i ca 30 min innan tillagning. Värm ugnen till 200°. Tillaga mitt i ugnen i ca 45 min, tills den är helt genomstekt.

Receptet kommer från Zeina´s kitchen, vår favoritblogg. :)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar