Kyckling... man kan nog aldrig tröttna på att fixa middag med kyckling. Variationsmöjligheterna är oändliga... här en version med lite orientaliska smaker. Vi serverade detta med klyftpotatis.
3 stora kycklinglår
Marinaden:
2 rödlök, skivade i ringar
3 vitlöksklyftor, skalade och krossade
0,5 dl olivolja
0,5 dl citronsaft från färsk citron
1 tsk kanel
1 tsk paprikapulver
1 msk sumak
1 tsk sju kryddor
1 msk grillkrydda
1 hönsbuljongtärning utspädd med 1,5 dl vatten
Salt & peppar
Garnering:
1 citron, skivad i ringar
3 msk zaatar
Dela varje kycklinglår i 2 delar. Blanda alla ingredienser till marinaden. Lägg i dubbla påsar eller i en bunke, täck väl och ställ i kylen över natten.
Lägg kycklingen i en ugnsform tillsammans med all marinad, strö på zaatar, garnera med citronskivor, ringla över olivolja och låt stå i rumstemperatur i ca 30 min innan tillagning. Värm ugnen till 200°. Tillaga mitt i ugnen i ca 45 min, tills den är helt genomstekt.
Receptet kommer från Zeina´s kitchen, vår favoritblogg. :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar