tisdag 16 maj 2017

Turkisk potatiskaka

...eller patatesli kek som är det turkiska namnet på den här potatiskakan. Receptet kommer från Zeinas kitchen.  Smeten blir rätt så tjock. Vi serverade detta på ett buffébord så vi skar upp den i små bitar. Till detta hade vi också gjort en myntayoghurt.



3 st ägg
2,5 dl turkisk yoghurt
1,5 dl rapsolja
2 st potatisar
150 g fetaost
5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
Ca 1 dl finhackad dill
2 tsk paprikapulver
Salt & svartpeppar

Garnering:
Sesamfrön

Värm ugnen till 175°. Skala och skär potatisarna i små tärningar. Skär fetosten i tärningar. Lägg ett bakplåtspapper i en mellanstor ugnsform, ca 20×30 cm.


Knäck äggen i en bunke, vispa dem snabbt med en handvisp. Tillsätt rapsolja, turkiskt yoghurt och vispa smeten slät. Blanda mjöl och bakpulver i en skål och häll sedan ner i smeten. Blanda ordentligt. Tillsätt dill, paprikapulver, salt, peppar och blanda lite till. Vänd i potatis och fetaost, blanda smeten och häll sedan i ugnsformen.


Bred ut den jämnt i formen och garnera med sesamfrön. Grädda mitt i ugnen tills potatiskakan är gyllene, ca 30-40 min. Låt vila en stund i formen innan du skär upp den i bitar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar