onsdag 3 maj 2017

Pasta med champinjoner och soltorkade tomater

Det här receptet kom emot mig när jag googlade på pasta med fetaost. Här hittar ni original-receptet. Själv använde jag inget rött vin i såsen utan bytte ut det mot vitt vin. :) Snabbt, gott, vegetariskt - ett bra alternativ till vardagsmat.


500 g pasta
ca 10 st soltorkade tomater
ca 150 g färska champinjoner
1 röd paprika eller "rester" av grön och röd paprika
1 rödlök
2 klyftor vitlök
1 dl gott rödvin
400 g krossade tomater
2 dl creme fraiche
1 kvist färsk rosmarin, eller 1,5 tsk torkad
1 dl hackad färsk bladpersilja
200 g fetaost
Salt och peppar
2 msk olivolja

Börja med att finhacka rödlök och vitlök. Fräs på låg värme i en stor gryta eller stekpanna med höga kanter.


Skär paprikan i bitar, skär svampen i kvartar, och strimla den soltorkade tomaten.


När löken blivit mjuk tillsätter du grönsakerna samt rosmarinen och steker ytterligare några minuter på låg värme tills grönsakerna blivit mjuka.


Tillsätt vinet och låt reducera ner någon minut. Ha därefter i creme fraiche, tomatkross, salt och peppar och rör om. Låt koka i ca 15 minuter medan du kokar pastan. Smaka av med salt, peppar och toppa med bladpersilja. Rör ner den nykokta pastan i såsen och servera genast, tillsammans med fetaost eller liknande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar