Jag gjorde en "Ensaladilla Rusa" till dotterns dimissionsbjudning. Den salladen innehåller ju tonfisk och eftersom hade en superstor burk med tonfisk så använde jag inte allting till den spanska salladen. En del använde jag till denna tonfiskröra som vi serverade på små "paltåknappar" dvs små runda rågknappar med konsistens av knäckebröd. Vi bredde på röran en stund innan serveringen så att knapparna hann bli lite mjuka i konsistensen men ändå hade lite tuggmotstånd kvar. Gott var det. :)
Till tonfiskröran behöver du:
1 liten rödlök, finhackad
2 stjälkar selleri, tärnad i små bitar
ca 3 små burkar tonfisk i olja, låt den rinna av ordentligt
1 dl majonnäs
2 dl creme fraiche
1 msk Dijon-senap
saften från 1/2 citron
salt
peppar
Blanda ihop alla ingredienser. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Bred på knapparna eller bred på bitar av knäckebröd. Klart att servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar