lördag 15 juli 2017

Krämig citronsill

Finns det något bättre än Abbas 5 minuterssillar? Tror inte det faktiskt. Tyvärr har jag inte hittat dem i affärer här hos oss men väl på Åland. :) Varje gång jag besöker ön shoppar jag hem fem minuterssill. Enkel att använda och alltid med bra slutresultat!


Det här receptet rekommenderade att sillen skulle stå i 2-3 dagar innan man äter den. Jag gjorde den dagen före midsommarafton och på midsommarafton åt vi av den och alla var överens om att den var supergod. :)

1 förpackning 5-minuterssill
1 dl créme fraiche
1 dl majonnäs
10 cm purjolök, den vita delen
1 citron
1 tsk senap
1 krm vitpeppar


Häll av sillen och skär i bitar. Finhacka purjolöken. Finriv skalet från hela citronen och pressa juicen från halva. Blanda samman ingredienserna väl. Garnera eventuellt med dillvippor om så önskas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar