fredag 21 juli 2017

Rabarbersill

Rabarber kan man även använda tillsammans med sill. Överraskande gott. Det här receptet har jag hittat på internet men nu har jag noll koll på var. :(


1 ask 5-minuters sill
1 liten rödlök
15 cm rabarber

Lag:
30 cm rabarber
1/2 dl ättika
2 dl vatten
2 dl socker
1/2 tsk hela vitpepparkorn
6 hela nejlikor

Hacka 30 cm rabarber i bitar. Blanda samtliga ingredienser till lagen i en kastrull och låt koka upp. Låt lagen koka tills rabarbern är lätt sönderkokt, ca 10-15 minuter. Låt lagen svalna helt.


Låt sillen rinna av, skär 15 cm rabarber i 1 cm stora bitar och skiva löken tunt. Varva sill, rabarber och lök i en glasburk. Häll på den kalla lagen. Låt sillen stå i kylskåpet minst ett dygn innan servering.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar