Rabarber kan man även använda tillsammans med sill. Överraskande gott. Det här receptet har jag hittat på internet men nu har jag noll koll på var. :(
1 ask 5-minuters sill
1 liten rödlök
15 cm rabarber
Lag:
30 cm rabarber
1/2 dl ättika
2 dl vatten
2 dl socker
1/2 tsk hela vitpepparkorn
6 hela nejlikor
Hacka 30 cm rabarber i bitar. Blanda samtliga ingredienser till lagen i en kastrull och låt koka upp. Låt lagen koka tills rabarbern är lätt sönderkokt, ca 10-15 minuter. Låt lagen svalna helt.
Låt sillen rinna av, skär 15 cm rabarber i 1 cm stora bitar och skiva löken tunt. Varva sill, rabarber och lök i en glasburk. Häll på den kalla lagen. Låt sillen stå i kylskåpet minst ett dygn innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar