ca 500 g blomkål i smulor
2 dl riven parmesanost
2 ägg
1 tsk lökpulver
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk salt
1/4 tsk vitpeppar
1 dl persilja, finhackad
1 msk smör, rumstemperatur
Skär blomkålen i mindre bitar och ta bort den hårda mitt-delen. Mixa blomkålen till smulor i en mixer lite i gången. Häll smulorna i en skål. Tillsätt riven parmesanost. Mät upp övriga ingredienser och lägg i skålen. Blanda väl. Ställ smeten en stund i kylskåpet.
Sätt ugnen på 220C.
Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Ta en lämplig mängd smet i handen och forma till en rund, tät boll. Lägg bollarna på plåten. Grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter.
Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Ta en lämplig mängd smet i handen och forma till en rund, tät boll. Lägg bollarna på plåten. Grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar