600 g kycklingfilé
1 1/2 dl skorpsmulor
salt och peppar
Sås:
2 klyftor vitlök
1/2 chili i tunna skivor
2 dl vitt vin
2 dl grädde
2 msk hönsfond
1/2 lime, saften
10 blad torkad salvia
torkad timjan
Sätt ugnen på 200C. Banka kycklingfiléerna tunna. Blanda skorpmjöl med salt och peppar och panera kycklingfiléerna i blandningen. Stek filéerna ett par minuter per sida. Flytta dem till en ugnsform. Skölj EJ av pannan utan fortsätt med att bryna vitlök och chili, lägg i vinet och låt koka upp. Lägg i grädden och hönsfonden samt saften från lime-frukten och de torkade salvia-bladen. När alltsammans kokat upp häll det över kycklingfiléerna i ugnsformen. Ställ formen i ugnen i ca 15 minuter eller tills kycklingen är genomgräddad. Ta ut formen ur ugnen och strö över torkad timjan. Servera med ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar