torsdag 16 november 2017

Kycklingfiléer i ugn med timjan och salvia

Till den här rätten skulle det egentligen också vara torkad dragon men det hade jag inte hemma så ersatte dragonen med salvia. Fungerade hur bra som helst. :)


600 g kycklingfilé
1 1/2 dl skorpsmulor
salt och peppar

Sås:
2 klyftor vitlök
1/2 chili i tunna skivor
2 dl vitt vin
2 dl grädde
2 msk hönsfond
1/2 lime, saften
10 blad torkad salvia
torkad timjan

Sätt ugnen på 200C. Banka kycklingfiléerna tunna. Blanda skorpmjöl med salt och peppar och panera kycklingfiléerna i blandningen. Stek filéerna ett par minuter per sida. Flytta dem till en ugnsform. Skölj EJ av pannan utan fortsätt med att bryna vitlök och chili, lägg i vinet och låt koka upp. Lägg i grädden och hönsfonden samt saften från lime-frukten och de torkade salvia-bladen. När alltsammans kokat upp häll det över kycklingfiléerna i ugnsformen. Ställ formen i ugnen  i ca 15 minuter eller tills kycklingen är genomgräddad. Ta ut formen ur ugnen och strö över torkad timjan. Servera med ris.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar