Inspirationen till det här receptet kommer från bloggen pieni punainen keittiö. Som vanligt har jag gjort en del ändringar så återger här min version av receptet.
500 g strimlad kyckling
2 msk sweet chili-sås
olja att steka i
2 liter vatten + 2 tärningar hönsbuljong
1 vitlöksklyfta
3 dl långkornigt ris
5 små morötter
1 burk majskorn, ca 250 g
2 burkar kokosmjölk
4 tsk grön currypasta
salt efter behag
gräslök till garnering
Stek den strimlade kycklingen i en skväll olja. Krydda den stekta kycklingen med salt och sweet chilisås. Skala morötterna och skär dem till långa smala stavar. Skala vitlöken och finhacka den.
Värm en kastrull på medelvärmen och lägg i skvätt olja. Häll i morotsstavar, vitlök, ris och currypasta. Rör om och låt steka en stund under omrörning. Häll över vattnet och buljongtärningarna. Tillsätt den stekta kycklingen och kokosmjölken. Låt småputtra ca 15 minuter eller tills morötterna är nästan mjuka. Tillsätt majsen och fortsätt koka ca 5 minuter.
Strö över finhackad gräslök strax innan serveringen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar