Den 7.11. på kladdkakans dag bakade jag denna version av kladdkaka. Med en klick grädde på var det supergott till en kopp kaffe. :)
150 g smör
1 dl kokospalmsocker
2 dl socker
2 dl vetemjöl special
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
13-15 Dumlekolor
2 nypor flingsalt (en i smeten, en som topping)
Sätt ugnen på 170-180 grader. Smöra och bröa en 20 cm springform. Smält smöret i en kastrull.
Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner blandningen i det smälta smöret, direkt ner i kastrullen, rör samman. Rör i ett ägg i taget till en jämn, krämig smet.
Häll upp smeten i formen och tryck ner dumlekolorna. Man vill att smeten skall ”svämma” över stor del av kolan. Strö över flingsalt och ställ in kakan i ugnen i 20 min. Ta ut låt svalna & servera med lättvispad grädde!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar