Lördag och regnet öste ner utanför köksfönstret. Perfekt att baka bröd med andra ord. Den här degen var mycket lättarbetad och bröden blev riktigt fina och goda.
5 dl mjölk
10 g socker
700 g Manitoba Cream -vetemjöl
100 g dinkelmjöl
10 g torrjäst
16 g salt
50 g smör
Vallmofrön att strö över
Värm mjölken till 42 grader. Mät upp i en degblandare mjölk, socker, mjöl och jäst. Blanda i maskinen 9 minuter. Tillsätt smör och salt. Fortsätt knåda i maskinen ännu 8 minuter eller så länge det behövs tills du har en fin deg att arbeta med.
Lägg en plastpåse över bunken och låt jäsa i ca 20 minuter. Ta upp degen och dela den i två delar. av varje får du ca 10 små söta frallor. Pensla med vatten och strö över vallmofrön. Låt jäsa ytterligare 30 minuter.
Värm ugnen till 200 grder. Grädda frallorna i 12 - 15 minuter eller tills de fått en fin färg och är genomgräddade.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar