torsdag 23 november 2017

Enkla frallor

Lördag och regnet öste ner utanför köksfönstret. Perfekt att baka bröd med andra ord. Den här degen var mycket lättarbetad och bröden blev riktigt fina och goda.


5 dl mjölk
10 g socker
700 g Manitoba Cream -vetemjöl
100 g dinkelmjöl
10 g torrjäst
16 g salt
50 g smör

Vallmofrön att strö över

Värm mjölken till 42 grader. Mät upp i en degblandare mjölk, socker, mjöl och jäst. Blanda i maskinen 9 minuter. Tillsätt smör och salt. Fortsätt knåda i maskinen ännu 8 minuter eller så länge det behövs tills du har en fin deg att arbeta med.

Lägg en plastpåse över bunken och låt jäsa i ca 20 minuter. Ta upp degen och dela den i två delar. av varje får du ca 10 små söta frallor. Pensla med vatten och strö över vallmofrön. Låt jäsa ytterligare 30 minuter.


Värm ugnen till 200 grder. Grädda frallorna i 12 - 15 minuter eller tills de fått en fin färg och är genomgräddade. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar