Inspiration från Zeinas blogg men så här gjorde jag. :)
500 g nötfärs
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
Olja till stekning
Sojasås:
0,5 dl söt soja
0,5 dl soja
1 msk färsk riven ingefära
2 tsk sesamolja
1 tsk chiliflakes
Blanda ihop alla ingredienser till sojasåsen. Tänk på att sesamolja
kan lätt ta över i smaken, var försiktigt när du tillsätter det så du
inte har i mer än nödvändigt. Ställ såsen åt sidan.
Hacka vitlök och lök. Hetta upp olja och stek färsen
tillsammans med lök och vitlök under omrörning. När färsen fått färg och
börjar smula sig tillsätter du sojasåsen. Rör om och låt sjuda på
medelvärme i ca 5 min.
Smaka av och tillsätt eventuellt mer soja eller salt.
Jag serverade detta med pasta eftersom jag inte hade något ris tillgängligt. Gott var det i vilket fall som helst.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar