tisdag 7 november 2017

Koreansk färsk

Inspiration från Zeinas blogg men så här gjorde jag. :)



500 g nötfärs
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
Olja till stekning

Sojasås:
0,5 dl söt soja
0,5 dl soja
1 msk färsk riven ingefära
2 tsk sesamolja
1 tsk chiliflakes

Blanda ihop alla ingredienser till sojasåsen. Tänk på att sesamolja kan lätt ta över i smaken, var försiktigt när du tillsätter det så du inte har i mer än nödvändigt. Ställ såsen åt sidan.


Hacka vitlök och lök. Hetta upp olja och stek färsen tillsammans med lök och vitlök under omrörning. När färsen fått färg och börjar smula sig tillsätter du sojasåsen. Rör om och låt sjuda på medelvärme i ca 5 min.  Smaka av och tillsätt eventuellt mer soja eller salt.

Jag serverade detta med pasta eftersom jag inte hade något ris tillgängligt. Gott var det i vilket fall som helst.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar