Det här receptet har jag bongat på internet igen en gång. Supergod och inte jättesöt. En klar favorit!!!
Botten:
100 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
3/4 dl socker
1 tsk bakpulver
1/2 dl vispgrädde
Fyllning:
250 g Mascarpone-ost
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
Ovanpå:
ca 4 dl blåbär
1 1/2 dl vatten
3/4 dl gelesocker
Blanda de torra ingredienserna med det mjuka smöret och tillsätt grädden och gör en jämn smet. Kläm ut smeten i en smord pajform. Grädda 200C ca 20 minuter. Låt svalna.
Vispa socker och mascarpone-ost till en slät smet. I en annan skål vispar du grädden. Rör försiktigt in grädden i mascarpone-socker-blandningen och bred ut blandningen på tårtbottnet. Strö över blåbären.
Koka upp vattnet och blanda i gelesockret, låt koka en halv minut ungefär. Ta kastrullen från spisen, låt svalna ett par minuter och bred gelesockret över blåbären. Låt stelna i kylskåpet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar