söndag 16 februari 2014

Pulled pork

Det här har jag hört så mycket om och länge velat prova. Men när är man redo att "binda sig" vid ugnen flera timmar en lördag eller söndag? Nåväl, tillfället gav sig en lördag då dottern var utflugen och skulle komma hem först på kvällen och själv hade jag inga program heller så sagt och gjort. Receptet hittade jag på Pioneer womans blog. Här kan ni kika in på hennes blogg.

Du behöver:

ca 2 kg grisbog
1 tsk torkad oregano
1 tsk chilipulver
1 tsk ostkummin
1 mask salt
svartpeppar
3-4 klyftor vitlök
1-2 mask olja
2-3 msk vitvinsvinäger
3/4 dl farinsocker
1 lök
vatten

Att garnera med:
klyftor av lime
färsk koriander

Skölj av grisbogen och torka den torr. Lägg den i en ugnssäker gryta.

Lägg alla kryddor, olja, vinäger, socker och lökklyftor i en skål och mixa till en tjock kräm. Bred blandningen på grisbogen, på båda sidorna. Tillsätt ett par deciliter vatten eller mera om du har en stor gryta. Sätt ugnen på 150C och låt köttet ligga där i flere timmar. Sväng på köttet ibland.

Låt köttet vila 15-20 minuter innnan du river det i mindre bitar.

Till det här serverade vi vitlökspotatis. Hur gott som helst!!!! Mumsfilibabba

Fotograferat utan garnering.... ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar