söndag 2 februari 2014

Rieska

Av överbliven potatismos är det här brödet perfekt att göra. Tror vi har det här receptet här på bloggen tidigare också men upprepning skadar inte.... Man kan ju dessutom variera mjölet - behöver ju inte vara 1 dl rågmjöl, prova med kornmjöl, grahamsmjöl eller något annat mjöl och du får en helt "ny" sort av rieska!


2 1/2 dl potatismos
1/2 tsk salt
1 ägg
1 dl rågmjöl
1 1/2 - 2 1/2 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 275C.

Rör ner salt och ägg i det avsvalnade potatismoset samt så mycket mjöl att degen blir mjuk och seg.

Klicka ut degen på en plåt beklädd med bakplåtspapper. Klappa ner högarna med mjölad hand till en centimeter tjocka bröd.

Nagga med en gaffel och grädda på mellersta falsen ca 10 minuter.

2 kommentarer: