söndag 2 februari 2014

Tomat- och mozzarellapaj

En enkel paj vi gjorde en lördagkväll.


Pajdeg:
150 g smör
1,5 dl vetemjöl
1 dl potatismospulver
1 msk kallt vatten

Fyllning:
Mozzarellaost i skivor
Cocktail-tomater i halvor
Finhackad basilika
3 ägg
2 dl mjölk
150 g riven ost
salt
peppar

Nyp ihop det kalla fettet, vetemjölet och potatismospulvret snabbt till en jämn deg.
Tryck ut degen i botten och längs kanterna i en pajform. Ställ svalt.

Skiva mozzarellan och lägg skivorna över pajbottnet. Placera ut tomathalvorna och strö över den rivna osten samt finhackad basilika. Vispa ihop ägg och mjölk och smaksätt med salt och peppar. Häll ägg-mjölken över fyllningen. Grädda i 200C tills pajen har fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar