söndag 2 februari 2014

Risgrynsgröt

Oj, hittade det här "gamla" fotot.... Risgrynsgröt som jag kokade här hemma och så packade vi ner hela kastrullen omsorgsfullt inlindad i handdukar och så åkte vi ut till landet. Där möttes vi av min syster med familj och våran mamma. Julafton var här och vi var klara för dagens första måltid!


Så här brukar jag göra vår tomtegröt

Börja med att koka upp 3 dl vatten. När vattnet kokar häller jag i 3 dl grötris. Stå och rör tills vattnet avdunstat. Bränn ej!

Flytta till grötkokare och tillsätt 1 1/2 liter mjölk (helst röd mjölk - blir godast så!).
Koka i 1 timme och 10-20 minuter. Rör någon gång nu och då. Just när gröten är färdig smaksäter du den med salt och en klick smör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar