5 dl vatten, 37C
50 g färsk jäst
2 msk socker
1 - 1 1/2 tsk salt
3 - 4 msk olja
vetemjöl så att du får en fin och smidig deg
torkad persilja i önskad mängd
Värm vattnet till 37 grader. Lös upp jästen i vattnet. Lägg i socker och salt. Knåda in ca 7 dl vetemjöl och lägg därefter i oljan. Fyll på med mera vetemjöl tills du har en smidig deg.
Degen färdig... men vänta lite... knådar in lite persilja ännu... |
Såja, det blev väl bra? :) |
Låt jäsa på varmt ställe i ca 30 minuter.
Ta upp degen på bakbordet och knåda ur luften. Rulla ut till en lång stång och dela i så stora bitar som du själv önskar.
Låt jäsa ytterligare en stund medan du värmer ugnen till 225C. Grädda bröden tills dom har fått en fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar