söndag 19 februari 2017

Halloumi carbonara

Projekt enkel vardagsmat fortsätter. Receptet från Zeinas blogg, fick dock lite ändra på mängder så återger här hur vi gjorde. 


200 g halloumi
2 1/2 dl grädde
1 ägg
1 liten lök
1 klyfta vitlök
Salt & peppar
Ca 1 dl riven pecorino-ost

Hacka lök, vitlök och halloumin i tärningar.


Stek lök och vitlök en stund med olja (bränn inte vitlöken) på medelvärme tills de mjuknar. Stek halloumin i en separat stekpanna (utan olja) på hög värme under omrörning. Se till att den får färg på båda sidor. Blanda halloumin med löken och stek en stund till. Blanda grädde och ägg ordentligt i en bunke och häll över halloumifräset. Hetta upp tills den precis börja tjockna, ha koll och låt inte kokas upp, då får du äggröra av det hela. Krydda med salt och peppar. Häll såsen över nykokt pasta och blanda om. Garnera med riven pecorino-ost. Servera genast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar