Vet inte hur många av er som har sett tv-serien "From Venice to
Istanbul" med britten Rick Stein, men själv såg jag alla avsnitt. Rick
Stein är en favorit! Och det här receptet gjorde han i ett av
programmen. Jag var bara tvungen att googla och här
hittade jag receptet. Superenkelt och supergott. En hel kyckling
använde sig Rick Stein av men jag "förenklade" och tog en ask med
"stora" lårbitar som jag delade i två delar. Så här gjorde jag:
2 askar kyckling lårben (3 st/ask)
3 msk olivolja
1 msk sesamfrön
Marinad:
2 msk sumac
2 stora klyftor vitlök, finhackad
1 tsk chili flakes
1 msk tomatpuré
1 msk granatäppel-vinäger
1 tsk salt
Mixa
alla ingredienser till marinaden, gnid in kycklingbitarna i marinaden.
Låt stå och dra i minst en timme, våra bitar marinerades ca 3 timmar.
Värm ugnen till 200C. Häll över olivoljan och strö över sesamfröna.
Grädda i ugn i ca 30 minuter eller tills din kyckling är genomstekt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar