Vispa äggen lätt, skriver Zeina i det här receptet. Den meningen missade jag helt när jag gjorde dessa färsbiffar. Använde färs av kyckling. Supergoda biffar som vi åt med ris, en god sallad och lite turkisk yoghurt. Zeinas recept hittar du här.
500 g kyckling köttfärs
1 lök, finhackad
1 tomat, finhackad
1,5 dl finhackad persilja
2 ägg
1 tsk curry
0,5 tsk gurkmeja
0,5 tsk mald kummin (inte spiskummin)
0,5 tsk korianderkrydda
1 tsk paprikapulver
1 tsk sju kryddor
Salt & peppar
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
0,5 dl vatten
Stekning:
Rapsolja
Se till att finhacka grönsakerna ordentligt, vispa äggen lätt. Blanda ihop alla ingredienser till biffarna, smeten är ganska kladdig. Arbeta inte färsen mer än nödvändigt, för då kommer den tråda sig.
Hetta upp olja i en stekpanna, det ska gärna vara rikligt med olja som vid fritering. Fukta händerna, ta ca 1 msk köttfärs och platta ut den i handflatan till en rund och tunn biff (den krymper ihop och sväller upp lite när den tillagas).
Stek biffarna ca 2-3 min på varje sida. Sänk värmen om de blir bruna för snabbt. Låt rinna av på papper.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar