tisdag 14 februari 2017
Choklad-cookies
Dottern i huset bakade dessa för en tid sedan. Ett amerikanskt recept som använder sig av cups. En cup motsvarar ca 2.4 dl.
1/2 cup smör, rumstemperatur
1 cup socker
1 tsk vaniljextrakt
1 ägg
1 cup vetemjöl
1 tsk soda
1/8 tsk salt
1/2 cup mörkt kakaopulver
2 msk mjölk
1/2 cup vit choklad "chips"
Vispa smör och socker poröst. Tillsätt vaniljextrakt och ägget. Vispa tills allt blandat sig väl.
I en annan skål mäter du upp mjöl, soda, salt och kakaopulver. Vispa försiktigt ner detta i smör-socker-ägg-blandningen.
Rör försiktigt i mjölken och vit choklad "chipsen".
Följer man nu receptet skall man kyla ner degen i två timmar - vilket dottern i huset inte gjorde. :)
Klicka ut smeten på bakplåtspappersbeklädd plåt och grädda i 200 C ca 12 minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar