söndag 19 februari 2017

Currygryta med batat och kikärtor

Tänkte jag skulle överraska dottern i huset och göra någonting vegetariskt. :) En vegetarisk matig gryta med indisk touch, kan man kanske säga. Till detta serverade jag bulgur och turkisk yoghurt. Tycker igen att det här hör till kategorin snabb vardagsmat. Det som tog lite tid var att tärna bataten, finhacka löken och strimla paprikan. Efter det var det bara att röra ihop allt i tur och ordning i grytan och du har maten klar på typ 20 minuter. :)


1 finhackad gul lök
2 finhackade klyftor vitlök
2 msk tomatpuré
1 msk curry
2 msk olja
300 g fint tärnad batat
400 g kikärtor på burk
1/2 strimlad röd paprika
1/2 strimlad gul paprika
1 brk kokosmjöl
ca 3 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
1 msk äppelvinäger (vitvinsvinäger går också bra)
1 tsk salt
3 tsk sambal oelek 

Koka bulguren enligt anvisningen på förpackningen. Stek lök, vitlök, tomatpuré och curry i olja i en rymlig gryta eller kastrull 3 - 4 minuter. Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka i 15 min, rör om då och då.

Toppa grytan med koriander och servera med bulgur och en klick yoghurt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar