tisdag 20 oktober 2020

Ankbröst med grönpepparsås

 


600 g ankbröst
1 tsk salt
smör att steka i

Grönpepparsås:
3 msk grönpeppar
2 dl vispgrädde
2 msk kalvfond
1 tsk Dijonsenap
1/2 tsk soja
1 msk konjak

Sätt ugnen på 175C.

Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull, krossa eventuellt grönpepparn om så önskas. Låt allt koka ihop några minuter.

Skär fettkappan på ankbrösten i ett rutmönster. Salta  och bryn dem i smör med fettkappan ner 4 - 5 minuter.

Lägg dem i en ugnssäker form med fettkappan upp och stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 60C, ca 20 minuter.

Häll stekspadet från formen i såsen och värm upp. Skär köttet i skivor och servera med såsen och önskat tillbehör.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar