tisdag 13 oktober 2020

Äppelpaj

Botten:

150 g smör
1 dl socker

3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Vispa smör och socker fluffigt. Blanda vetemjölet med bakpulvret och rör ner i smör-socker-blandningen. Kläm ut degen i en pajform (ca 24 cm i diameter), också upp på kanten. 

Fyllning:
2 dl kvarg
2 dl vispgrädde
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker

3 äpplen, rivna

Blanda kvarg, vispgrädde, socker och vaniljsocker till en jämn smet. Häll smeten i pajbottnet. Bred ut de rivna äpplena på fyllningen. Strö över kanel och farinsocker i önskad mängd.

Grädda i 175C, ca 40 minuter. 

Låt pajen kallna ordentligt innan servering. Helst i kylskåp tills följande dag.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar