söndag 18 oktober 2020

Cevapcici med kajmak

Med inspiration från zeinas kitchen. :)

1 kg köttfärs
3 st vitlöksklyftor
1/2 gul lök
1 dl kolsyrat vatten
1 tsk bikarbonat
salt och svartpeppar
vegeta

Till servering:
Kaymak (den köpte jag färdig)
Bröd
Ajvar
Grönsaker

Riv löken till en fin massa. Finhacka vitlöksklyftorna. Lös upp bikarbonatet med kolsyrat vatten. Blanda sedan ihop alla ingredienser till biffarna i en bunke. Täck bunken väl och låt stå i kylen i minst 12 timmar, gärna upp till 24 timmar. Det ger godast smak och bäst konsistens på biffarna om köttet får stå i kylen ett bra tag. 

Fukta händerna och forma till små avlånga biffar. Stek dem i olja ca 3 min på varje sida. 

Servera med bröd, ajvar, kaymak och grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar