tisdag 13 oktober 2020

Kantarellpaj



100 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1-2 msk kallt vatten

400 g färska kantareller
150 g riven mozzarella-ost
1 finhackad lök
1 msk smör 
1/2 dl färsk finhackad dill
2 dl grädde
2 ägg
salt 
svartpeppar

Nyp ihop smör och vetemjöl och salt till en grynig massa. Tillsätt vattnet och kläm ihop degen till en rund boll. Bred ut degen i en smord form med löstagbar kant och ställ i kylskåpet ca 20 minuter. Nagga och förgrädda i 200C ca 10 minuter.

Rengör kantarellerna och skär i mindre bitar. Finhacka löken. Hetta upp en stekpanna, lägg i smöret och stek kantareller och lök så länge att vätskan som kommer från svampen försvinner. Ta pannan bort från plattan. Tillsätt den finhackade dillen samt den rivna osten. Smaksätt med salt och svartpeppar.

Bred fyllningen på det förgräddade pajbottnet. Vispa ihop ägg och grädde och häll över svampen. Fortsätt grädda i 200C ca 30 minuter eller tills pajen fått fin färg. Låt svalna en stund innan servering.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar