lördag 24 oktober 2020

Minestrone med kikärter

 


4 morötter
1 gul lök
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 1/2 dl långkornigt ris
1 brk krossade tomater
1 l vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
1 burk kikärter
salt och peppar

Skala och strimla morötter och lök. Fräs grönsaksstrimlorna glansiga i olja. Pressa ner vitlöksklyfta och tillsätt ris. Fräs några minuter. 

Häll på krossade tomater och vatten. Tillsätt grönsaksbuljongtärningar. Låt småkoka tílls morötterna är nästan genomkokta, ca 15-20 minuter beroende på hur tjocka morotsstavarna är.

Rör ner kikärterna utan spad i soppan. Salta och peppra. Smaka av. Klar att avnjutas när kikärterna har blivit genomvarma. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar