Efter en lång dag på jobbet kände jag för att baka någonting med äppel när jag kom hem. Helst någonting snabbt och lätt. Det enda som tog tid i det här receptet var att skala äpplen. :D
Jag uttryckligen bara rörde ihop ägg och socker - inget vispas. Själv tyckte jag att sockermängden var lite i drygaste laget - nästa gång använder jag nog bara 3 dl....
7 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk matsoda
3 tsk vaniljsocker
2 ägg
4 dl strösocker
3 dl mjölk
4 msk smält smör
Fyllning:
1/2 dl strösocker
2 msk mald kanel
äpplen
Garnering:
Pärlsocker
Sätt ugnen på 200C.
Blanda mjöl, bakpulver, soda och vanil,socker
Knäck äggen i en skål och rör i sockret. Blanda ner mjölk och smör.
Rör samman mjölblandningen med äggsmeten.
Blanda socker och kanel i en påse. Skala, kärna ur och klyfta äpplena.
Lägg dem i påsen och skaka om.
Klä en långpanna med bakplåtspapper. Häll smeten i formen och tryck ner äppelklyftorna.
Strö över pärlsocker.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 minuter. Känn med sticka så att kakan är färdiggräddad.
Skär kakan i rutor och servera dem med vaniljsås eller som de är.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar