lördag 1 september 2012

Grekisk smörgåstårta

Dags för nästa smörgåstårta. Denna grekiska version är riktigt god. Lite annorlunda jämfört med en smörgåstårta gjord på skinka eller fisk. Detta är favoriten bland smörgåstårtor hos dottern i huset. :)
Recepet har jag hittat på internet för länge sedan.


3 paket rostbröd

Broilerfyllning:
600 g naturell broilerstrimlor
200 g fetaost
1 rödlök
1 röd paprika
3 askar färskost Grekisk vitlök
1 burk creme fraiche

Tzaziki-fyllning:
300 g gurka
2 dl turkisk naturell yoghurt
svartpeppar
1 klyfta vitlök
1 kryddmått vinäger
1 msk olivolja

Att dränka med:
3 dl hönsbuljong

Att täcka tårtan med:
2 askar färskost Grekisk vitlök
1 burk creme fraiche

Garnering t.ex.:
körsbärstomater
röd paprika
feta-ost
vindruvor

Börja med den första fyllningen. Stek broilerstrimlor och låt svalna. Skär i mindre bitar. Finhacka rödlöken och paprikan. Smula fetaosten med gaffel och blanda allt till en röra.

Dags för fyllning nummer två. Riv gurkan grovt och kläm ur överloppsvätska. Bland den rivna gurkan med yoghurt och tillsätt vitlök, vinäger, svartpeppar och olivolja. Ställ svalt.

Skär bort kanterna på rostbrödsskivorna. Bred på fyllning - ett varv med broilerfyllning och nästa med tzaziki-fyllning och så igen broilerfyllning. Fortsätt så länge du har fyllning kvar... :)

Ställ svalt över natten.

Vispa färskosten och creme fraichen i ca 5 minuter så att det blir "fluffigt". Bred över tårtan - även på sidorna. Garnera med med tomater, gurka, paprika, fetaost, vindruvor etc.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar