36 skivor fullkorns rostbröd
Broilerfyllning:
450 g naturell broilerfiléstrimlor
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 burk (320 g) salsa mexicana -sås
1 burk (300 g) ostdipp
Guacamolefyllning:
1/2 burk (à 300 g) guacamoledipp
1 röd paprika
Att fukta med:
1 1/2 dl vatten
1/2 dl citronsaft
Att täcka tårtan med:
1/2 burk (à 300 g) guacamoledipp
150 g creme fraiche
Garnering, t.ex.:
gul paprika
körsbärstomater
rödlök
sallad
nachos-chips
Stek broilerstrimlorna i lite olja. Smaksätt med salt och peppar. Finfördela köttet och blanda i salsasås och ostdipp. Tärna paprikan.
Skär bort kanterna på brödet. Lägg 3 x 3 skivor på ett serveringsfast. Dränk med citronvattnet. Bred på hälften av broilerfyllningen. På det ett varv med bröd. Dränk igen brödet med citronvatten. Bred över guacamoledipp och strö över paprikatärningarna. Dags för det tredje lagret med bröd, dränk och bred på det sista av broilerfyllningen. Så det sista lagret med bröd som också det dränks med citronvatten.
Täck tårtan med färskfolie och låt stå kallt över natten.
Blanda guacamoledipp och creme fraiche. Bred över tårtan både på sidorna och på toppen. Efer det dags för garnering - massor av grönt och nachos-chips. Vårt motto brukar vara att garnera så att det är svårt att skära i smörgåstårtan... ;)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar