1 msk smör
1 stor gul lök
1-2 klyftor vitlök
250 g rivna morötter
1/2 tsk salt
1 tsk pepparblandning
1/4 tsk muskotnöt
400 g krossade tomater
1 burk (2,5 dl) Valio smaksatt matgrädde Mustapekka
1 bit Mustapekka-ost
Till formen
9 lasagneplattor
1 burk (5 dl) Valio Viola svartstämplad ostsoppa
På ytan:
Riven ost
Smält smöret i en stekpanna och bryn stekmalet köttet. Tillsätt den finhackade löken, vitlöken och de rivna morötterna. Blanda och låt steka några minuter.
Krydda och blanda i de krossade tomaterna och Mustapekka- matgrädden och Mustapekka-osten. Blanda och låt småkoka en stund.
Häll lite av såsen i en ugnsform. Sätt på 3 lasagneplattor, tillsätt ostsoppa och mera av malet kött såsen. På det 3 nya lasagneplattor, ostsås och malet kött sås. Gör så här i 3 lager och avsluta med ostsoppa och malet kött sås.
Strö över riven ost.
Grädda i 200 grader ca 40 minuter. Låt stå ca 10 minuter innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar