söndag 27 januari 2013

Ambrosiatårta

Även denna tårta bakade dottern i huset. Det här är en av mina favoriter. :)

125 g smör
2 ägg
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver

Garnering:
3 dl florsocker
2-3 msk nypressad apelsin- eller citronsaft
4 msk syltade apelsinskal

Smörj och bröa en låg rund form ca 25 cm i diameter.
Smält matfettet och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl, bakpulver och matfett. Häll smeten i formen.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen 150C ca 25 minuter.
Stjälp upp den efter en liten stund och låt den kallna.
Blanda florsocker med saft. Bred glasyren över hela kakan. Strö på syltade apelsinskal efter behag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar