söndag 3 januari 2016

Glasmästar-tofu

Sillikoulu.fi bjöd på det här receptet. En intressant variant på glasmästarsillen. 


1 pkt (300 g ) tofu med röksmak
1 morot
1 röd lök
3 cm (ca 15 g) pepparrot

Lag:
1 dl spritättika
1 dl socker
2 dl vatten
1 - 2 tsk salt
10 vit- och kryddpepparkorn
10 nejlika
2 tsk senapsfrön
2 lagerblad

Skär tofun i 1 cm bitar. Skala och skiva morot och lök. Skala pepparroten och skär den i tunna skivor.

Varva tofu, morot, lök och pepparrotsskivor i en glasburk. (Burken skall rymma ca 6 dl).

Lagen: Mät upp alla ingredienser till lagen i en kastrull och koka upp så att sockret smälter. Låt svalna en stund.

Häll lagen över de övriga ingredienserna i burken. Låt tofun dra några timmar eller till nästa dag. Håller ca en vecka i kylskåp. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar