Sillikoulu.fi bjöd på det här receptet. En intressant variant på glasmästarsillen.
1 pkt (300 g ) tofu med röksmak
1 morot
1 röd lök
3 cm (ca 15 g) pepparrot
Lag:
1 dl spritättika
1 dl socker
2 dl vatten
1 - 2 tsk salt
10 vit- och kryddpepparkorn
10 nejlika
2 tsk senapsfrön
2 lagerblad
Skär tofun i 1 cm bitar. Skala och skiva morot och lök. Skala pepparroten och skär den i tunna skivor.
Varva tofu, morot, lök och pepparrotsskivor i en glasburk. (Burken skall rymma ca 6 dl).
Lagen: Mät upp alla ingredienser till lagen i en kastrull och koka upp så att sockret smälter. Låt svalna en stund.
Häll lagen över de övriga ingredienserna i burken. Låt tofun dra några timmar eller till nästa dag. Håller ca en vecka i kylskåp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar